Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Otkrivamo čiji je Porsche koji je privukao pažnju na Sajmu: Vrednost na oglasima mu prelazi pola miliona evra

Otkrivamo čiji je Porsche koji je privukao pažnju na Sajmu: Vrednost na oglasima mu prelazi pola miliona evra
Postavljeno 24.03.2023. u 15:35

Kako piše portal Telegraf.rs, Porsche GT3 RS po vrednosti premašuje najskuplji automobil izložen na sajmu. Ovaj portal je takođe saznao ko je njegov vlasnik.

4.0-litarski atmosferski motor, 525 konja i težina od nepunih 1.400 kilograma, samo su neke od karakteristika ove ljute mašine.

Sredina nedelje bila je rezervisana za početak 55. po redu Međunarodnog salona automobila, a ljubitelji četvorotočkaša imali su prilike da vide zaista neke impresivne modele.

Među njima se izdvojio i Porsche GT3 RS, sive boje sa crvenim felnama, koji je zauzeo centralno mesto hale 3, inače rezervisane za "premijum" brendove.

4.0-litarski atmosferski motor, 525 konja i težina od nepunih 1.400 kilograma, samo su neke od karakteristika ove ljute mašine koja je privukla pažnju mnogih posetilaca.

Sportski automobil u potpunosti je napravljen od karbona i jedan je od retkih automobila koji ima krilo (engl. wing) kao Formula 1, koji se otvara na pravcu, odnosno spušta prilikom kočenja.

Zanimljivo, o GT3 RS se pričalo kao i o jednom od najskupljih automobila na sajmu koji još nije prodat, a čija je vrednost 260.500 evra.

Međutim, Telegraf.rs uspeo je da sazna ko je vlasnik pomenutog četvotočkaša, ali i da njegova tržišna vrednost premašuje najskuplji model na sajmu.

Moramo i da vas razočaramo, konkretno ovaj je u vlasništvu Andreja Kulundžića, prvog sertifikovanog Porsche instruktora sportske vožnje u Srbiji i nije na prodaju.

Inače GT3 RS je jako teško dobiti, a osim ovog jednog u Srbiji, faktički ga ni nema u regionu. U pitanju je limitirana serija i za sada se još uvek ne zna koliko će ih biti, ali je prepostavka da će postojati svega 1.000 modela u celom svetu.

Upravo zbog njegovog limitiranog karaktera, vrednost automobila ide i preko pola miliona evra. Trenutno postoje dva oglasa u Nemačkoj, a automobili su procenjeni na između 500.000-550.000 evra.

Nakon sajma, ova "zver" svoje mesto će naći na stazi škole sportske vožnje Kulundžić Performance.

Foto: Nikola Anđić

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 2
Pregleda: 36875
Ocena: 4.8
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Marko

Od Babovića

Odgovori

ZnaOnKoSam

Da li ce moći da kroz časove vrati uloženi novac?

Odgovori