Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Farbanje alu felni u crno ili „dvobojno“ – koliko košta?

Farbanje alu felni u crno ili „dvobojno“ – koliko košta?
Postavljeno 21.02.2024. u 13:27
Autor: Dragan Romčević

Crne alu felne mogu da budu izuzetno atraktivne, a naročito privlače pažnju npr. na belom automobilu.

Tu su i dvobojne felne, kod kojih su samo neke površine ofarbane u crnu boju – one fantastično izgledaju na svakom vozilu, pošto se kombinacijom dve boje i same konstrukcije felne mogu dobiti neverovatni vizuelni efekti.

Međutim, takve felne mogu da budu veoma skupe. Stoga smo se raspitali koliko košta farbanje aluminijumskih felni, bez obzira da li su u pitanju felne koje vozač već ima ili onih koje planira da kupi i zatim sredi.

U firmi „Gume Felne Danko“ rekli su nam da cena farbanja zavisi na prvom mestu od veličine felne. Cena ne zavisi od toga da li se felne farbaju u sivu, crnu ili neku drugu boju. Cene po dimenzijama su sledeće (za sve 4 felne):

1)     13, 14, 15 inča (cola): 120 evra
2)     16, 17 inča (cola):       150 evra
3)     18 inča (cola):              170 evra
4)     19 inča (cola):              220 evra
5)     20 inča (cola):              270 evra
6)     21 i 22 inča (cola):      350 evra
7)     23 i 24 inča (cola):      440 evra

Naglašavamo da ove cene važe isključivo ukoliko su alu felne bez ikakvih oštećenja, tj. nije potrebno da se popravljaju oštećenja. U slučaju da je potrebno srediti neku ogrebotinu i slično, visina doplate se određuje na licu mesta. Ukoliko je npr. potrebno peskiranje, ono se doplaćuje 50 evra.

Dvobojne felne duplo skuplje

Ukoliko želite da svoje jednobojne felne pretvorite u dvobojne, to će vas koštati duplo više, pošto je procedura duža i komplikovanija, uključujući i obradu na CNC mašini. Dakle, farbanje felni 18-ica u crno koštaće 170 evra, a u dvobojnu kombinaciju 340 evra.

U novosadskom vulkanizerskom servisu "Srdanov" slične su cene. Usluga farbanja seta felni u dvobojnu kombinaciju košta od 300 evra naviše, u zavisnosti od dimenzija. Naravno, i ovde se podrazumeva da pre toga nije potrebno obaviti neku popravku, peskiranje i slično, pošto se u tom slučaju cena određuje nakon pregleda felni.

Klasično farbanje, bez obzira na boju iznosi 160 evra za 16-ice, 170 evra za 17-ice i 180 evra za 18-ice.

Dodatni troškovi

Podrazumeva se da su tu i troškovi montaže/demontaže felne i balansiranja. Takođe proverite, naravno ukoliko vam je to važno i ukoliko utiče na krajnji rezultat, da li se farba samo „lice“ felne ili kompletna felna, pošto se ta stavka negde doplaćuje.

Ukoliko se u potpunosti menja boja, na primer, iz sive u crnu, logično je da mora da se farba kompletna felna. To bi npr. u našem drugom primeru dodalo još 60 evra na cenu farbanja seta felni.

Foto: Unsplash.com, Pexels.com

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 1
Pregleda: 5963
Ocena: 4.7
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Bilbo

Realno, ništa bolje od belog auta sa crnim felnama. Bilo koji auto može da izgleda ko zmaj tako.

Odgovori