Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Kako odabrati pravo finansiranje prilikom kupovine korišćenog vozila?

Kako odabrati pravo finansiranje prilikom kupovine korišćenog vozila?
Postavljeno 29.11.2023. u 16:09
Autor: PR

Prilikom kupovine polovnog vozila nije dovoljno samo dobro proceniti kvalitet onih vozila za koje smo zainteresovani, već treba da znamo i kako izabrati pravi način finansiranja. Postoji mnogo vrsta finansiranja, od kojih svako ima svojih prednosti – zato je važno da odvojite dovoljno vremena da izaberete onao koje Vama najviše odgovara.

Automobil možete kupiti avansnom uplatom 

Prvi način kupovine vozila je kada odlučite da platite unapred, s avansnom uplatom, pri čemu samo kupujete vozilo ili menjate svoje vozilo za neko drugo korišćeno vozilo iz ponude auto-centra. Prednost ovog načina je što na jednom mestu završavate kupovinu i ne morate da trošite svoje dragoceno vreme i resurse na oglašavanje i prodaju svog vozila.

Obezbedite povoljan bankarski kredit

Drugi način kupovine, koji je veoma čest, je kupovina putem kredita poslovnih banaka. Ovde auto-centri već sarađuju sa bankama, pa vam to sami nude – u Kia centru Beograd, gde nude korišćena vozila raznih marki, na primer sarađuju sa nekoliko banaka koje nude fiksne kamatne stope tokom celog perioda otplate uz minimalno učešće od 30% na maksimalan rok otplate do 84 meseci.

Prednost ovog načina kupovine je što za vrlo malo novca možete doći do izuzetnog, proverenog i bogato opremljenog korišćenog vozila uz fiksnu ratu sa mogućnošću prevremene otplate bez penala u svakom momentu. Kamate koje nude u Kia centru Beograd su niže nego što bi mogli da dobijete u samoj banci, a još jedna pogodnost je što papire za kredit dobijete u centru i tako često možete završiti sve u salonu bez odlaska u banku.

Ukoliko nemate dovoljno učešća za kredit, u centru nude keš kredit za učešće ili rešenje u vidu dinarskog kredita OTP banke, gde za cenu vozila do 15.000 EUR učešće nije potrebno, a preko toga dovoljno je samo 10%.

Ako kupujete gotovinom, finasiranje na kredit i dalje je kao opcija ako je željeni automobil izvan budžeta ili Vam je u slučaju zamene doplata prevelika. Naravno, da biste mogli da kupite korišćeni automobil na kredit potrebno je da ispunjavate nekoliko osnovnih uslova, a to su stalno zaposlenje, da ste kod trenutnog poslodavca barem 6 meseci, i da firma u kojoj radite posluje barem godinu dana.

Lizing je vrlo popularan kod pravnih lica

Ukoliko ste vlasnik firme takođe možete da podignete kredit, ali zbog često niskih primanja i dugih procedura, mnogo bolja opcija finansiranja za Vas je lizing. Ovaj treći način kupovine korišćenog vozila je vrlo popularan kod pravnih lica, čak i kod pravnih lica koja mogu bez teškoća da vozilo plate avansno, jer je za firmu novac možda bolje uložiti u obrtna sredstva nego u stalna. Kupovinom korišćenog vozila na lizing firma se vodi kao korisnik vozila i obavezuje se da lizing kući plaća rate, a isplatom poslednje rate automobil prelazi u vlasništvo firme.

Kod lizinga takođe postoji prevremena otplata, koja je opcija za fizičke kupce i preduzetnike bez penala. Nedostatak ovog načina je što ne možete da otuđite vozilo dok se u potpunosti ne isplati. Takođe, nije moguće sve korišćene automobile finansirati na lizing. Ograničenja se odnose na godište i kilometražu, a da bi neka kompanija finansirala kupovinu na lizing treba i da posluje u Srbiji barem dve godine i da u tom periodu nije bila u gubitku.

Lizing kuće sa kojima sarađuje Kia centar Beograd mogu vrlo lako na osnovu PIB-a firme proveriti poslovanje i ako treba odobriti finansiranje uz veće učešće. Vrlo je bitno ukoliko posedujete firmu znati PIB ili matični broj jer na osnovu njega pojedine lizing kuće mogu odmah odobriti finansiranje. Time se na početku oslobađate napetosti i neizvesnosti oko finansiranja, a već u salonu možete dobiti ponudu za finansiranje i kontakt iz lizing kuće sa kojim će se to finansiranje realizovati.

U Kia centru Beograd će pronaći pravo finansiranje za Vas

Kao i kod finansiranja na kredit ključna prednost lizinga je što ne morate da idete do lizing kuće, zakazujete sastanke, čekate u redu i strepite. U Kia centru Beograd znaju da je vreme svima dragoceno i staraju se da ga ne trošite nepotrebno. Ukoliko iz nekog razloga ne možete da finansirate kupovinu na jedan način, odmah će Vam ponuditi drugi način koji će Vam odgovarati.

Sva korišćena vozila dostupna u Kia centru Beograd možete proveriti na sajtu www.beograd.kia.rs i izabrati korišćeno vozilo po Vašoj meri, a pozivaju Vas i da svratite do njih!

Izvor: PR tekst

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 1
Pregleda: 5300
Ocena: 4
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Nikola Kosić

Dobra fora je to sa beskamatnim i kao niska kamata kreditima.. Ajd ok ako ste u toj banci, inače vam uzmu tipa hiljadu dinara za neki bzv račun, preko koga se kao plaćaju rate.. al to pa kao nema veze sa kreditom, koji je povoljan..

Odgovori