Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Kako se postavlja oglas i kako rešiti probleme kod postavljanja?

Kako se postavlja oglas i kako rešiti probleme kod postavljanja?
Postavljeno 30.07.2021. u 13:55
Autor: Dragan Romčević

Objašnjavamo korak po korak kako se postavlja oglas i kako da rešite probleme ako ne možete da postavite slike, snimite oglas i slično.

Postavljanje oglasa

1.  Prvo treba da se registrujete, osim ako već nemate nalog – onda se samo ulogujete. Možete brzo, lako i jednostavno da se registrujete i preko svog Fejsbuk naloga.

2.  Kliknete na dugme „POSTAVI OGLAS“ i stižete na stranicu gde birate da li postavljate oglas za auto, motor, kamion, radne mašine, rezervne delove i opremu...

3.  Pretpostavimo da prodajete auto. Zato kliknete na „AUTOMOBILI“ i otvoriće se nova stranica za postavku oglasa.

4.  Prvo treba ubaciti slike. Kliknite na žuto dugme „DODAJ FOTOGRAFIJE“ ispod velikog polja sa primerima fotografija. Otvoriće se „prozorčić“ preko kojeg na svom kompjuteru ili telefonu treba da pronađete fotografije i ubacite ih u oglas.

        a) Ako želite da menjate redosled slika, treba samo da kliknete na sliku i ne puštajući „klik“ da je prevučete na željenu poziciju.

        b)   Možete da rotirate slike uz pomoć polukrugova sa strelicama koji se nalaze pored slike

        c)  Brisanje slike – samo kliknete na krstić koji se nalazi pored svake slike

        d)  SLIKE su OBAVEZNE! Ako postavite oglas bez slika, oglas će biti obrisan posle 3 dana.

5.  Kada završite sa slikama, prelazite na upisivanje podataka u oglas. Svaki podatak koji je označen crvenom zvezdicom () je OBAVEZAN. Neke podatke upisujete ručno, za neke postoji padajuća lista, a kod nekih treba da se klikne na kvadratić (tzv. čekboks).

Imate i mogućnost da istaknete 4 dodatne informacije koje će da se prikažu u pretrazi – npr. Servisna knjiga, Bluetooth, Grejači retrovizora, Sportska sedišta.

6.  Cena - pri postavljanju cene postoji opcija da naglasite da je cena fiksna. A možete i da uopšte ne upisujete cenu, nego da dozvolite kupcima da sami ponude cenu.

Ako ostavite ovo polje prazno, u oglasu će pisati: PO DOGOVORU/NA UPIT.

Veliko žuto dugme na kojem piše „Prikaži prosečnu cenu za ovo vozilo“ neće prikazivati ništa u oglasu, nego služi tome da samo vi prilikom postavljanja oglasa vidite prosečnu cenu.

7.  Opis oglasa - opišite vozilo koje prodajete. Na linku ispod tog polja imate link sa primerom dobrog opisa oglasa. O tome kako bi dobar opis trebalo da izgleda pisali smo u tekstu:  Kako treba da izgleda dobar oglas.

8.  Kontakt podaci - ne morate ništa da dirate ako ste prilikom registracije na sajt ispravno upisali sve podatke. Ukoliko želite da promenite broj telefona ili dodate još jedan, to možete ovde da uradite. 

Pomoć pri popunjavanju

1)   Padajuća lista – ne morate da skrolujete kroz sve proizvođače, već počnite da upisujete ono što tražite i dole će početi da se pojavljuju predlozi. Kod „MARKA“ upišite slova SUZ i ispod će se pojaviti „Isuzu“ i „Suzuki“. Isto važi i za padajuću listu „MODEL“.

2)   Pomoćne informacije – slovo „i“ u žutom kružiću. Kliknite na ovaj kružić i dobićete razne informacije i objašnjenja u vezi podataka koje upisujete ili birate.

Automatsko popunjavanje podataka

Nemojte da se zbunite ako vidite da su se neki podaci sami popunili nakon što ste izabrali koji tačno auto prodajete.

To je sistem koji automatski vuče podatke iz baze renomirane globalne firme JATO.

Konkretno – vi postavljate oglas – izabrali ste marku, model, godište, karoseriju, gorivo – onog trenutka kada iz padajuće liste izaberete verziju, ovaj sistem će sam da popuni kubikažu, snagu, vrstu pogona, menjač i slično.

Ali takođe će da popuni i osnovne stavke po pitanju opreme za taj modelu, tj. verziju.

Vama ipak ostaje mogućnost da izmenite podatke koji su se automatski popunili ukoliko se vaša verzija razlikuje fabrički ili ste vi možda radili čip-tjuning, ugradili neku opremu i slično.

Nekoliko rešenja za česte probleme

1)   Sistem vas vraća na određeno polje

Ukoliko vas sistem vrati na određeno polje, potrebno je da izvršite ispravku prema naznačenim instrukcijama. 

Primer: Prilikom snimanja oglasa sistem vas vraća na polje za pređenu kilometražu gde je upisano „100.000 km“. U tom slučaju dobijate poruku: „U numeričko polje kilometraže možete uneti samo brojeve“. Tada je potrebno upisati kilometražu bez tačke – prihvataju se samo brojevi, a nakon uspešnog snimanja oglasa podatak o kilometraži će se prikazati u formatu sa tačkom: „100.000 km“. 

2)   Nemogućnost pristupa galeriji telefona pri postavci oglasa putem mobilnog sajta 

U ovom slučaju potrebno je da omogućite pristup galeriji vašem pretraživaču. To možete učiniti na sledeći način: Podešavanja/Aplikacije/Chrome/Pristupi/Kamera

(Setting/Apps/Chrome/Permissions/Camera-On) 

3)   Poteškoće prilikom korišćenja aplikacije 

Ukoliko aplikacija pri postavci, izmeni ili tokom pretraživanja oglasa ne funkcioniše, potrebno je da proverite da li postoji opcija za ažuriranje aplikacije. U okviru Google Play prodavnice/App Store pronađite aplikaciju „Polovni automobili“ i odaberite polje „ažuriraj“ ili „update“. 

4)   Poteškoće prilikom korišćenja pretraživača 

Pri korišćenju sajta preporučujemo da koristite pretraživače kao što su Google Chrome ili Mozzila Firefox. Kako bi isti neometano funkcionisali potrebno je povremeno obrisati istoriju pregleda.  

Da biste očistili istoriju pretraživača potrebno je da u okviru pretraživača u gornjem desnom uglu odaberete hamburger meni (tri tačke jedna ispod druge). Nakon toga kliknete na Istorija (History) kako bi se otvorio nov prozor.

U novom prozoru u levom uglu odaberite polje "Obriši istoriju pretraživača" (Clear browsing data).

U okviru vremenskog okvira (Time range) odaberite Oduvek (All time) , štiklirate prve 3 stavke i kliknete na plavo polje Obriši podatke (Clear data).


 
Nakon toga je potrebno da se ponovo ulogujete na svoj nalog na našem sajtu.

Imate problem kod postavljanja oglasa?

Kliknite na link ispod da biste pročitali odgovor:

Kako da postavim oglas? Gde da kliknem?

Problemi prilikom postavke oglasa:

Ako ovde niste našli rešenje za svoj problem, kliknite OVDE i doći ćete na stranicu sa mnogo više objašnjenja.

Foto: Shutterstock.com

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 0
Pregleda: 17628
Ocena: 4.5
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.