Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Volkswagen Passat B7 (2010 – 2015)

Izvor: Teddy Leung / Shutterstock.com

Passat B7

Ovu verziju modela Passat nazivamo B7, ali nije reč o sedmoj, pa čak ni šestoj, već o petoj generaciji. Naime, B7 je temeljno redizajnirana verzija B6-ice, a ista situacija se već odigrala sa verzijama B3 i B4. Ipak, B7 se spolja toliko razlikuje od B6-ice da vlasnici nemaju nikakav problem sa tim o kojoj je zvanično po redu generaciji reč. Njima je važno da je auto dobar, da ima dobar imidž, da je brz, štedljiv...

Prednosti Prednosti

komfor
ergonomija
prostranost

Mane Mane

pojedine skupe popravke
popularan kod lopova
nedovoljno progresivan upravljač

Opis modela

Generalne informacije

Uprkos oznaci B7, ovo nije nova generacija, već temeljni redizajn verzije B6. Dakle, B6 i B7 su ista generacija, samo što je B7 redizajnirana verzija. Ista taktika je iskorišćena kod verzija B3 i B4. Dakle, B7 je i dalje peta generacija Passata iako ima potpuno drugačije farove, a izmenjeni su i branici, pri čemu Nemci kažu da ni jedan spoljašnji panel nije ostao isti. Unapređeno je i oslanjanje, „sređena“ je motorizacija (ubačeni neki novi motori, neki unapređeni) i bilo je još izmena ispod lima. Sa druge strane, oko enterijera se nisu mnogo trudili – u kabini ima nekih izmena, ali sve je manje-više isto kao kod verzije pre redizajna. Dimenzije su praktično ostale identične – B7 je duži 4 mm; sve ostalo je isto. S obzirom na to da je reč o redizajnu, uglavnom su izlečene mnoge „dečje bolesti“, tj. problemi prisutni kod B6 verzije. Svi dizelaši common-rail – nema više pumpa-dizna motora.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: Toyota Avensis, Peugeot 407, Opel Vectra, Honda Accord…

Unutrašnjost

Vozačko radno okruženje je jednostavno, ali elegantno i ergonomično urađeno. Neki elementi se mogu prepoznati sa Golfa. Nekima smeta ovakav dizajn, drugima u potpunosti odgovara ovaj klasičan VW stil. Tu su kvalitetni materijali i završna obrada. Prostran je; pozadi mogu da sede tri odrasle osobe - centralni tunel ne smeta mnogo, iako jeste visok. Sva sedišta su odlična. U odnosu na B6 postoje neke izmene, ali će ih neuvežbano oko teško primetiti. Pošto je oprema bogatija, ima nešto više dugmića i drugih vrsta komandi – u zavisnosti od verzije, tj. paketa opreme.

Praktičnost

Sedan ima prtljažnik od više nego pristojnih 565 litara, pri čemu mogu da se obore i nasloni zadnje klupe čime praktičnost raste u velikoj meri. Pritom je prtljažnik pravilnog oblika i ima relativno nisku tovarnu ivicu, tako da nije suviše problematično ubaciti i teži teret. Karavan ima prtljažnik od oko 600 litara ili 1.730 kada se obore nasloni zadnjih sedišta. U kabini ima dovoljno pregrada za sitnice. Tu su i razni drugi detalji koji olakšavaju život i čine duga putovanja prijatnijim.

U vožnji

Oslanjanje je unapređeno u odnosu na verziju pre redizajna, tj. B6-icu, mada i dalje to nije sportska limuzina. Stabilan je i siguran, samouvereno sluša vozačeve komande, ide kroz krivine kao što se očekuje od modela iz VW fabrike. Oslanjanje je čvrsto, ali dobro upija neravnine sa lošeg puta. Kočnice su dobre. Postoje i verzije sa pogonom na svim točkovima.

Iskustva drugih vozača

Prednosti Prednosti

Cena/Kvalitet Pouzdanost Održavanje Potrošnja Komfor

Mnogo vise prostora u kabini od konkurencije. Motor malo trosi i poprilicno je pouzdan.

Mane Mane

Imam ga vec 4 godine i nemam nikakvih problema.

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 205/55/R16:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 0 din do 15.202 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 5.437 din do 14.390 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 23.860 din do 208.200 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP - 5*

Odrasli:
85%
Deca:
87%
Pešaci:
66%
Sigurnosne asistencije:
76%
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 499 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase