Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

VW Golf sedme generacije (2012 - 2019)

Golf sedme generacije

Mnogi zameraju Golfu 7. generacije to što se ne razlikuje više od 6. generacije, pa praktično laici mogu da pomisle da je reč o običnom redizajnu, a znamo da imidž kod automobila igra neopisivo veliku ulogu. Sa druge strane, zagovornici ovakve dizajnerske filozofije ističu vanvremenski dizajn ovog modela koji će ostati dovoljno moderan još mnogo godina, slično kao npr. kod 4. i 5. generacije.

Prednosti Prednosti

vozne osobine
materijali u kabini
praktičnost i prostranost

Mane Mane

suviše liči na prethodnu generaciju
male komande za klima uređaj
veliki centralni tunel pozadi

Opis modela

Generalne informacije

U Evropi je krenuo u prodaju novembra 2012. godine. Koristi istu platformu kao Audi A3 3. generacije i Škoda Octavia. Novembra 2016. predstavljena je redizajnirana verzija. Iako je decembra 2019. stigao Golf VIII, nastavljena je proizvodnja električne verzije 7-ice, isto kao i karavan verzije sve do sredine 2020. godine. Golf VII se proizodio kao hečbek sa troja i petora vrata i kao karavan, a tu je i posebna (multifunkcionalna) MPV verzija sa dodatnom oznakom Sportsvan koja ima neke karakteristike minivena. U odnosu na prethodnu generaciju, „sedmica“ ima prostraniju kabinu, sa više mesta za ramena napred i nazad, više mesta za noge, a tu je i veći prtljažnik. VW Golf 7 je za 2 cm širi od 6. generacije i ima za 6 cm veće međuosovinsko rastojanje. Hečbek je dužine je 4.255 mm, što je osetno manje od nekoliko direktnih konkurenata koji su odlučili da ozbiljnije „porastu“. Karavan je dužine 4.56 m, što je za oko 30 cm više od hečbek verzije. U odnosu na karavan prethodne generacije, „sedmica“ ima prtljažnik veći za 100 litara - odnosno 605 litara. Najsnažnija verzija je Golf R, koju pokreće 2.0-litarski motor od 300 KS i 380 Nm sa pogonom na svim točkovima.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: Opel Astra, Renault Megane, Peugeot 308…

Unutrašnjost

Vozač ima odličnu poziciju sedenja - volan ima duge hodove podešavanja po visini i dubini. Vozačko okruženje je moderno, ali stilski prilično hladno i jednostavno. Instrument tabla je pregledna i jasna. Naravno, sve je funkcionalno i ergonomično. Istina, neke komande bi mogle da budu veće, kao konkretno komande klima uređaja. Tu je i blaga doza sportskog duha. Na zadnjoj klupi ima dovoljno mesta za dve odrasle osobe. Centralni tunel je prilično velik i ozbiljno bi smetao stopalima trećeg putnika u sredini. Ipak, dva putnika imaju dovoljno mesta i za noge i za glave, a takođe sede i prilično udobno i komforno, čak i ukoliko su viši rastom. Materijali u kabini su veoma kvalitetni, sa visokim nivoom završne obrade. Takođe, materijali deluju izdržljivo i otporno na habanje.

Praktičnost

Hečbek je dužine 425 cm - to je manje od nekih konkurenata, u zavisnosti od generacije s obzirom da su mnogi u međuvremenu porasli jureći veću zapreminu prtljažnika i više prostora u kabini. Ima prtljažnik od 380 litara, a ako ga poredimo sa konkurencijom: 308 - 420 litara, Megane - 405 litara, Cee’d - 380 litara. Dakle, hečbek nema baš impresivan prtljažnik u odnosu na konkurenciju – negde je na sredini. Kada se obore nasloni dobija se 1.270 litara. Prtljažnik ima dvostruko dno. Ima prosečan broj i zapreminu pregrada i ostava za sitnice. Karavan ima osnovnu zapreminu od 605, a kada se obore zadnji nasloni dobija se 1.620 litara. Vrlo je pozitivno to što je otvor vrata prtljažnika velik, pravilnog oblika, pa ubacivanje velikih i kabastih predmeta ne predstavlja problem - znatno je lakše nego kod mnogih konkurenata.

U vožnji

Udoban je, čak i po lošijim putevima, mada ima nešto tvrđe podešeno vešanje od gotovo svih konkurenata, što teoretski znači da je i neudobniji od njih. Ipak, ova stavka u dobroj meri zavisi od izbora, odnosno dimenzija točkova. U krivinama je stabilan I odlično se drži pri oštrim manevrima kada se izbegava iznenadna prepreka. Upravljač je dovoljno direktan i precizan. Pregledan je, pa se lako parkira i bez problema sa njime manevriše po gradu, mada mu je prečnik okreta veći nego kod konkurencije (10,9 m). Zvučna izolacija je dobro izvedena.

Iskustva drugih vozača

Prednosti Prednosti

Karavan verzija je ok za svakodnevni auto. Nije prevelik, a moze da se nosi kabasto. Sam auto je lep, ide lepo, sve nekako taman kako treba - prosek.

Mane Mane

Malo je tvrd i neudoban za duza putovanja. Ako vam to nije svakodnevnica, ne bi trebalo da vam predstavlja problem.

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 195/65/R15:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 5.554 din do 8.395 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 4.980 din do 10.627 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 21.400 din do 41.000 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP - 5*

Odrasli:
94%
Deca:
89%
Pešaci:
65%
Sigurnosne asistencije:
71%
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 1053 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase