Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Toyota RAV4 (2000 – 2005)

Izvor: Rudiecast / Shutterstock.com

Toyota RAV4

Toyota RAV4 je jedan od prvih pravih SUV-ova, krosovera ili kako god želite da nazovete ovu klasu vozila, pošto su bukvalno sve granice odavno nestale bez obzira da li je u pitanju klirens, vrsta pogona, izgled, terenske mogućnosti... Japanci su imali odličnu viziju kada su začeli liniju RAV4. Prva generacija je bila odlična, a ova druga je ispunila sva očekivanja.

Prednosti Prednosti

pouzdanost
svestranost
vozne karakteristike

Mane Mane

otvaranje vrata prtljažnika
potrošnja benzinca
zvučna izolacija

Opis modela

Generalne informacije

RAV4 druge generacije imao je izuzetno uspešnu prodaju i to potpuno zasluženo. I konstruktori i dizajneri su napravili odličan posao, bez obzira da li je u pitanju duža ili kraća verzija. Prvo je stigla duža, a zatim kraća. Redizajniran je 2003. godine. Tada je dobio nove farove i drugačije branike sa okruglim svetlima za maglu, a izmenjene su i zadnje svetlosne grupe. Unapređen je enterijer, a postala je dostupna i bogatija oprema. Toyota RAV4 može da se okarakteriše kao veoma pouzdan automobil. Istina, nema baš bogat izbor motora, ali to je vrlo verovatno pokazatelj da Japanci nisu hteli da rizikuju, već su išli samo na proverena rešenja.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: Kia Sportage, Nissan X-Trail, Hyundai Santa Fe…

Unutrašnjost

U kabini imate osećaj kao da se nalazite u klasičnom automobilu, samo što imate višu poziciju sedenja, što uopšte nije loše pošto tako imate bolju preglednost. Ipak, uprkos solidnim mogućnostima podešavanja, nije baš lako naći idealnu poziciju zbog toga što je volan postavljen pod specifičnim uglom. Ergonomija je dobra. Ponuda prostra je sasvim adekvatna. Kvalitet materijala i završna obrada su solidni.

Praktičnost

Kraća verzija sa troja vrata ima prtljažnik od samo 150 litara. Dugačka je 387 cm, što je zaista kompaktno za ovu vrstu vozila. Stoga ne možemo da zamerimo malu zapreminu prtljažnika. Verzija sa petora vrata dugačka je 426 cm, pa ima i solidan prtljažnik od 400 do 1.500 litara sa oborenim naslonima. Velika zamerka je to što se vrata prtljažnika otvaraju u stranu i to udesno. To može da bude vrlo nezgodno kada ste paralelno parkirani i planirate da ubacujete neke stvari u prtljažnik, pošto vas vrata jednostavno blokiraju da prođete.

U vožnji

RAV4 nije namenjen vožnji po težem terenu, ali se zato odlično ponaša po asfaltu. U svakom slučaju, ne plaši se da siđe sa asfalta i da savlada i lošiji neasfaltirani put. Na asfaltu se ponaša kao klasičan automobil, tako da su i duža putovanja u njemu prijatna. Udobnost je zadovoljavajuća. Prolazak kroz krivine je siguran, osim ako ne preterujete sa brzinom. Menjač je precizan. Nema reduktor, što se generalno ni ne očekuje od ove klase.

Iskustva drugih vozača

Prednosti Prednosti

Stalni pogon 4x4 i motor

Mane Mane

Neudobna sedista

Pogledajte ostale utiske za:

Toyota RAV 4 Džip/SUV (2000-2005)

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 215/70/R16:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 10.633 din do 16.345 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 8.422 din do 15.966 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 24.671 din do 28.090 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

Nemamo test sigurnosti za ovaj model

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 128 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase