Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Škoda Superb treće generacije (2015 - trenutno)

Izvor: Volha-Hanna Kanashyts / Shutterstock.com

Škoda Superb treće generacije

Superb je ozbiljno napao premium segment, pri čemu kao jedno od glavnih oružja koristi prostranost na zadnjoj klupi. Po tom pitanju nema čega da se stidi ni kad je Mercedes S klase u pitanju, pa u svom segmentu praktično nema konkurenta kada je komfor putnika pozadi u pitanju. Tu su i moderan, agresivan izgled, kao i obilje osnovne i dodatne opreme.

Prednosti Prednosti

Prostranost (naročito pozadi)
Praktičnost
Standardna oprema

Mane Mane

Mali retrovizori
Agilnost
Nedovoljno moderno/atraktivno vozačko okruženje

Opis modela

Generalne informacije

Teško je naći automobil koji za istu količinu novca nudi ono što kupac dobija kod Škode Superb. Dužine je 4.861 mm i širine 1.864 mm. U odnosu na prethodnu generaciju za 3 cm je duži, za 5 cm je širi i za 8 cm ima veće međuosovinsko rastojanje. Poređenja radi, ima za 5 cm duže međuosovinsko rastojanje u odnosu na VW Passat B8. Ima bogatu osnovnu opremu kod najjeftinije verzije, uz mogućnost doplate za brojne luksuzne elemente, bezbednosne i sisteme za pomoć pri vožnji. „Ozbiljno“ se koriste sve prednosti pripadnosti VW grupaciji, pa se mnogi s pravom pitaju koliko Superb ugrožava prodaju luksuznih limuzina drugih marki ove grupe.

Drugi modeli u njenoj klasi su Opel Insignia, Ford Mondeo, Mazda 6, VW Passat, Peugeot 508...

Unutrašnjost

Prostranost na zadnjoj klupi je impresivna. Putnici pozadi bukvalno mogu da prekrste noge (u zavisnosti od visine). U odnosu na prethodnu generaciju nudi i više prostora za ramena, tako da pozadi može još komotnije da se smesti troje odraslih. Putniku u sredini donekle smeta centralni tunel, ali ta mana nije naročito izražena i prisutna je kod gotovo svakog automobila. Zvučna izolacija je odlična. Prednja sedišta su velika i udobna.

Praktičnost

Prtljažnik od čak 625 litara ima 40-ak litara više od VW Passata B8. Kada se obori naslon zadnje klupe, dobija se 1.760 litara. Kada je u pitanju karavan - osnovna zapremina prtljažnika je 660 litara, a nakon obaranja naslona zadnje klupe zapremina raste na 1.950 litara. Širina tovarnog prostora kod karavana je 1.16 metara, a po dubini mogu da se ubace predmeti dužine 2.04 metara. Naslon se obara u odnosu 40/20/40. Dakle, bez obzira na verziju, Superb je izuzetno praktičan automobil.

U vožnji

Superb je dostupan sa širokom paletom motora VW grupacije. Određene verzije mogu da se dobiju sa pogonom na svim točkovima, koji funkcioniše tako što automobil vuku samo prednji točkovi, dok zadnji priskaču u pomoć kada prednji proklizaju. U svakom slučaju, Superb je veoma siguran i stabilan, a istovremeno i udoban. Ima solidne kočnice i dobre performanse sa gotovo svim motorima. Upravljivost je dobra, mada se sportski nastrojeni vozači žale da nije dovoljno agilan – ipak je Superb zamišljen prvenstveno da bude udobna krstarica, da ne kažemo direktorska limuzina.

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 215/60/R16:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 5.681 din do 19.274 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 0 din do 20.425 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 27.303 din do 40.956 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP - 5*

Odrasli:
86%
Deca:
86%
Pešaci:
71%
Sigurnosne asistencije:
76%
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 333 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase