Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Opel Corsa D (2006 - 2014)

Izvor: HOHLOVMIHAIL / Shutterstock.com

Opel Corsa D

Opel Corsa D mnogo je ozbiljnije napala konkurenciju nego što su to činile njene prethodnice. Stilski je vrlo uspešno izvedena. Dizajn je takav da uopšte ne ostavlja utisak kako je reč o niskobudžetnom automobilu. Naprotiv, pokazalo se da se najviše sviđa upravo mladima zbog dinamičnog izgleda.

Prednosti Prednosti

vozne osobine
dizajn
praktičnost

Mane Mane

malo tvrđa prednja sedišta
preglednost verzije sa 3 vrata

Opis modela

Generalne informacije

Corsa D je u bliskom srodstvu sa Grande Puntom. Razvijani zajedničkim snagama, dele razne komponente, pa i motore. Dužine je 3.999 mm. Dostupna je u verzijama sa troja i petora vrata. Koristi između ostalog i Fiatov 1.3 dizel motor. Najsnažnija je OPC verzija sa 1.6-litarskim turbo benzincem od 192 KS. Corsa OPC ne impresionira toliko svojim performansama, koliko je zabavna za vožnju. Redizajnirana verzija stigla je 2011. godine, pri čemu su najprimetnije razlike na prednjem delu - nova maska hladnjaka, branik i izmenjeni farovi. Međutim, radilo se i „ispod lima“. Unapređeno je ponašanje na putu, a poboljšana je i udobnost. Osvežena je i ponuda motora – bilo da je reč o ekološkim standardima, snazi, verzijama...

Drugi modeli u njegovoj klasi su: Renault Clio, Ford Fiesta, Fiat Grande Punto…

Unutrašnjost

Vozačko radno mesto deluje prilično jednostavno, ali istovremeno elegantno i u skladu sa trendom iz tog vremena. Instrumenti su pregledni, komande lake za rukovanje. Sedišta su odlična - donji deo malo tvrđi, ali ne suviše, pri čemu je bočna podrška dovoljno izražena. Putnici se osećaju prijatno - kvalitet materijala je prosečan, isto kao i završna obrada. To nije ništa loše. Istina, ima tvrde plastike, nekih detalja koji nisu najbolje urađeni, ali ne možete u ovom cenovnom rangu da očekujete savršenstvo. Prostora za putnike na zadnjim sedištima takođe ima prosečno za ovu klasu. Sve zavisi od toga koliko su putnici visoki i kako se rasporede.

Praktičnost

Prtljažnik je sa 285 litara u skladu sa svojom klasom. Kod verzije sa petora vrata obaranjem naslona može da se dobije 1.100 litara, a kod Corse sa troja vrata dobija se 1.050 litara. Neke Corse kao deo opcione opreme imaju integrisan nosač za bicikle sa zadnje strane. Izvuče se, postave se dva bicikla, a pritom se registarska tablica nalazi na izvučenom delu, kao i svetlosna signalizacija u sklopu bezbednosnih mera. Sjajno rešenje koje vas spašava montiranja krovnih nosača.

U vožnji

U krivinama se ponaša odlično. Upravljač je precizan i sigurno vodi automobil kroz krivine, dajući vozaču sigurnost i samouverenost, naravno ako se ne preteruje sa brzionom. Relativno je udobna - može se reći da ima odličan odnos upijanja neravnina i voznih osobina. Zbog atraktivnog izgleda mnogi vlasnici požele da stave veće felne sa gumama nižeg profila – naravno da tada Corsa deluje više sportski, ali uticaj na udobnost može da se oseti. Preglednost je prosečna za ovu klasu. Malo lošija kod verzije sa troja vrata. Parking senzori definitivno dobro dođu, mada uz retrovizore i malo vežbe ni oni nisu potrebni.

Iskustva drugih vozača

Prednosti Prednosti

Cena/Kvalitet Pouzdanost Potrošnja Motor

Potrosnja *motor 1.2 sa TNG Upravljivost Stabilnost

Mane Mane

Srednji kvalitet izrade plastike unitrasnjosti vozila

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 185/65/R15:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 5.105 din do 9.178 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 4.657 din do 11.678 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 13.849 din do 32.726 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP

Odrasli:
5*
Deca:
3*
Pešaci:
3*
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 607 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase