Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Mercedes-Benz ML (2006 - 2011)

Izvor: Max Anuchkin / Shutterstock.com

Mercedes-Benz ML (2006 - 2011)

Iako se od prve generacije ovog modela mnogo očekivalo, on se nije baš pokazao u najboljem svetlu. Zato je nemački proizvođač veliku pažnju posvetio razvoju druge generacije i može se reći da je napravio odličan automobil. Ovaj segment je jednostavno suviše važan da bi se tek tako prepustio konkurenciji, koja je postala ekstremno oštra.

Prednosti Prednosti

vozne osobine
prtljažni prostor
udobnost

Mane Mane

potrošnja
cena održavanja
kvarovi vazdušnog oslanjanja kod starijih primeraka

Opis modela

Generalne informacije

Sa dužinom od 4.780 mm za 150 mm je duži od prve generacije ML-a. Prvi testovi specijalizovanih magazina govorili su nam da je kvalitet u odnosu na prethodnika znatno unapređen u svakom pogledu. Ima kodnu oznaku W164. Deli platformu sa modelom GL, što znači da ima konstrukciju, odnosno karoseriju kao klasičan automobil, za razliku od prve generacije koja je imala šasiju. Manuelni menjači su u potpunosti izbačeni. Najsnažnija verzija je ML 63 AMG sa 510 KS. Redizajnirana verzija je predstavljena u martu 2008. godine, sa novim farovima, branicima, većom maskom hladnjaka, drugačijim retrovizorima, a unapređen je i enterijer. Takođe je osvežena ponuda motora, što je donelo i drugačije oznake kada je motorizacija u pitanju.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: BMW X5, VW Toureg, Audi Q7…

Unutrašnjost

Ručica menjača se nalazi uz upravljač umesto na centralnoj konzoli, što je rešenje koje uglavnom preferiraju američki vozači. U svakom slučaju, tako na sredini ostaje više prostora za druge stvari. Enterijer je uređen u stilu sportske elegancije. Materijali su kvalitetni i prijatni na dodir, uz pojedine izuzetke, ali to ne kvari ukupan osećaj luksuza. Komande su praktično i ergonomično raspoređene. Prednja sedišta su udobna, uz dobru bočnu podršku i široke mogućnosti podešavanja. Udobnost na zadnjoj klupi je na visokom nivou, uz dovoljno prostora, ali samo za dve osobe. Trećem putniku koji bi sedeo u sredini neće biti baš najudobnije, kako zbog konfiguracije zadnje klupe, tako i zbog centralnog tunela na podu.

Praktičnost

Osnovna zapremina prtljažnika je 551 litar, a kada se obore nasloni zadnje klupe dobija se 2.050 litara, odnosno preko 2 kubna metra. Prtljažni prag je nizak pa se teži i kabasti predmeti lako ubacuju. Pritom je sam otvor prtljažnika širok i pravilnog oblika, isto kao i sam prtljažnik. Ima duplo dno. U kabini ima dovoljno pregrada i ostava za odlaganje raznih stvari. Uz iole snažnije motore predstavlja odličan izbor za vuču težih prikolica, s obzirom na to da je osetno teži od 2 tone i da ima pogon na svim točkovima.

U vožnji

Napravljen je odličan kompromis po pitanju voznih osobina na asfaltu i off-road mogućnosti. Veoma je udoban. Opciono je moglo da se dobije vazdušno oslanjanje kod kojeg može da se podešava i visina. Uz vazdušno oslanjanje terenske mogućnosti su još bolje pošto može da se poveća klirens, a bolja je i udobnost. Kod svih verzija je pogon stalan na svim točkovima. Standardno nema reduktor i blokade diferencijala. Uprkos tome prilično dobro se snalazi van asfalta zahvaljujući naprednom sistemu raspodele snage i obrtnog momenta u zavisnosti od uslova u kojima se vozi. Međutim, opciono je moglo da se doplati za off-road paket koji između ostalog donosi reduktor i blokadu zadnjeg i prednjeg diferencijala.

Iskustva drugih vozača

Prednosti Prednosti

Cena/Kvalitet Pouzdanost Komfor Motor

Imam ML320CDI sta reci sem Mercedes je to, standardna prica o tom brendu, odise kvalitetom,luksuzom, motor odlican tih,miran, potrosnja pa iskreno ovo auto kad se uzima ne gleda se to ali hajde potrosnja je "kakva ti je noga na gasu" vozis normalno nema velike potrosnje, sve u svemu ML je uzivanje cisto !

Mane Mane

Nema mana ali da ne bude sad ima jednu negativnu stranu a to sto ovo auto nije za svakoga ako cemo iskreno skup za odrzavanje ali zato je pravi brod na cesti bukvalno plovi !

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 235/65/R17:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 8.100 din do 20.990 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 9.373 din do 16.916 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 100.800 din do 179.300 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP

Odrasli:
5*
Deca:
3*
Pešaci:
1*
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 107 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase