Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Honda Accord (2002 - 2008)

Izvor: Everyonephoto Studio / Shutterstock.com

Honda Accord sedme generacije (2002 - 2008)

Sedma generacija Honde Accord je bila veoma zanimljiv automobil i kada je bila nova, ali veoma je privlačna i danas kao polovnjak. Tu je poslovična pouzdanost vozila marke Honda, što je Accord u potpunosti ispratio. Accord predstavlja atraktivnu limuzinu sa mnogo sportskog duha, mada je dovoljno udoban kako bi ispunio ulogu i porodičnog ili službenog automobila.

Prednosti Prednosti

pouzdanost
udobnost
odnos praktičnosti i atraktivnosti

Mane Mane

veliki prečnik zaokreta
otežan ulazak pozadi
preglednost

Opis modela

Generalne informacije

I benzinski i dizel motori pokazali su se odlično, kako po pitanju odnosa performansi i potrošnje, tako i po pitanju pouzdanosti. Međutim, umesto da dizel verzije budu znatno popularnije, Accord se najčešće prodavao sa benzinskim motorima. Glavni razlog je verovatno to što jedini dizelaš ima 2.2 litra, pa potpada pod tzv. porez na luksuz, odnosno registracija je znatno skuplja. Zato je 2.0-litarski benzinac sa 155 KS omiljeni izbor kupaca. Malo troši ako se “kulturno” vozi, a sa druge strane pruža pravi sportski ugođaj u oštrijoj vožnji. Mnogi ga hvale i po pitanju pouzdanosti. Fabrika ne preporučuje ugradnju plina, mada ima mnogo primeraka koji se već dugo voze na plin bez problema. Važna je kvalitetna i stručna ugradnja. Generalno, Accord je sjajan automobil koji bi trebalo da bude prisutniji na našim putevima.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: Mazda 6, Toyota Avensis, Alfa Romeo 159…

Unutrašnjost

Vozačevo okruženje ne deluje naročito atraktivno ili sportski, ali instrumenti su veoma pregledni. Komande su ergonomično raspoređene - sve je na dohvat ruke. I komande na volanu su odlično izvedene. Osećaj za upravljačem je odličan. Položaj sedenja je sportski, ali se ipak sedi udobno i komforno. Zadnja klupa je dovoljno prostrana za dve odrasle osobe, mada može da se “ugura” i treći putnik. Generalno, pozadi ima gotovo isto prostora kao kod direktne konkurencije iz premium segmenta (A4, C klasa, serija 3). Skoro svi materijali u kabini su kvalitetni i kako se pokazalo, prilično otporni na habanje. Kabina je dizajnirana konzervativno, bez ekstravagancije i šljaštećih detalja, ali ipak deluje elegantno i odaje utisak kvaliteta. Tu je i prilično bogata standardna oprema, čak i kod verzija sa najslabijim paketima opreme.

Praktičnost

Pa današnjim standardima za limuzinu ove klase, prtljažnik od 460 litara nije impresivan, ali Accord nudi sasvim dovoljno prtljažnog prostora. Podsetimo se, Accord je dužine 467 cm. Mana je malo viši tovarni prag, što to ume da smeta kod ubacivanja težeg i kabastijeg prtljaga. Karavan verzija kod nas nije popularna ni približno kao kada je reč o direktnoj konkurenciji. Treba naglasiti da karavan ima veoma praktičan sistem za preklapanje zadnjeg sedišta. Tu je i duplo dno koje je zaštićeno bravom.

U vožnji

Uprkos svom sportskom imidžu i izgledu Accord je vrlo udoban automobil, čemu doprinose i gume dimenzija 195/65 R15. Preglednost unazad nije sjajna. Benzinac od 2.0 litara sa 155 KS voli više obrtaje. Deklarisano ubrzanje od 8,9 sekundi do 100 km/h ne deluje impresivno, ali Accord sa ovim motorom je veoma živahan u gradskim uslovima i odlično se bori sa izazovima na otvorenom putu. Ovaj 2.0-litarski benzinac važi za veoma pouzdan motor. Šteta je što jedini dizel motor u ponudi ima 2.2 litra, pa je registracija drastično skuplja u odnosu na konkurenciju sa 2.0-litrašima, inače bi Accord dizel sigurno bio znatno popularniji.

Iskustva drugih vozača

Prednosti Prednosti

Pouzdanost Komfor Motor

Benzinski atmosferski vtec motor Izgled, linija

Mane Mane

Par sitnih mana, ništa vredno pomena. Nema auta bez mana

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 185/70/R14:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 5.472 din do 8.910 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 3.276 din do 12.478 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 35.700 din do 65.600 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP

Odrasli:
4*
Pešaci:
2*
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 29 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase