Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Zašto je Golf najpopularniji polovnjak u Srbiji? - Autotest - Volkswagen Golf VI

Postavljeno 08.06.2021. u 18:05

Folksvagen je najprodavanija marka polovnih automobila kod nas, a Golf najprodavaniji model. U 2020. godini, čak 8,3 odsto svih prodatih polovnjaka iz uvoza upravo su bili Golfovi, odnosno njih 11.847 komada. Odakle potiče ta ljubav i zašto se vozila C segmenta popularno nazivaju „Golf klasom“, saznajte u našem najnovijem testu. 

Primerak koji smo imali u rukama pripada šestoj generaciji ovog megapopularnog modela koji je od 1974. godine proizveden u više od 35 miliona komada. 

Vaša zapažanja očekujemo u komentarima.

Komentara: 15
Pregleda: 7017
Ocena: 4.8
 
Peugeot 508 GT - Francuski zavodnik  | Auto Test Polovni automobili Peugeot 508 GT - Francuski zavodnik | Auto Test Polovni automobili Honda ZR-V - Da li je sredina ponude prava mera? | Auto Test Polovni automobili Honda ZR-V - Da li je sredina ponude prava mera? | Auto Test Polovni automobili Jeep Renegade - Kako se pokazao nakon 4 godine? | Auto Test Polovni automobili Jeep Renegade - Kako se pokazao nakon 4 godine? | Auto Test Polovni automobili Opel Insignia Mk2 - Zašto je bila popularna od prvog dana? | Auto Test Polovni automobili Opel Insignia Mk2 - Zašto je bila popularna od prvog dana? | Auto Test Polovni automobili Mustang Mach E - „Nema više konja koji jure“?  | Auto Test Polovni automobili Mustang Mach E - „Nema više konja koji jure“? | Auto Test Polovni automobili Hyundai Kona - Da li je Kona zapravo „mini – Tucson“? | Auto Test Polovni automobili Hyundai Kona - Da li je Kona zapravo „mini – Tucson“? | Auto Test Polovni automobili Volvo S60 B4 - Da li limuzina mora da bude iz Nemačke? | Auto Test Polovni automobili Volvo S60 B4 - Da li limuzina mora da bude iz Nemačke? | Auto Test Polovni automobili Maserati GranTurismo | Specijalne stvari za specijalne prilike – novogodišnji specijal | Auto Test Polovni automobili Maserati GranTurismo | Specijalne stvari za specijalne prilike – novogodišnji specijal | Auto Test Polovni automobili Hyundai IONIQ 6 - Da li ima zabave bez klasičnog motora? | Auto Test Polovni automobili Hyundai IONIQ 6 - Da li ima zabave bez klasičnog motora? | Auto Test Polovni automobili BMW E39 - Da li je ovo moguće?! Samo 120.000km, a 22 godine starosti | Auto Test Polovni automobili BMW E39 - Da li je ovo moguće?! Samo 120.000km, a 22 godine starosti | Auto Test Polovni automobili

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Dejan

Kada sam kupovao automobil prosle godine imao sam budžet 6000e i totalnu konfuziju u glavi sta kupiti...na kraju je pao izbor između golfa6 2008 god hečbek i Reno Megana karavan 2014 god oba dizeli sa istom cenom.Izbor je pao na megana posle probne vožnje i pregleda u ovlascenom servisu gde je ustanovljeno da Reno ima originalnu kilometražu na osnovu elektronske servisne knjižice a za golfa su rekli da nema sance da je presao samo 176 hiljada i da bez 400h po njihovom mišljenju nije...Mislim da treba kupiti mladji i manje vozen auto ako je vec u istom cenovnik rangu... pozdrav za sve automanijake

Odgovori

oSMo

sirotinjska tuga-radost i zabava..

Odgovori

Mrki

Jednom imao auto iz ww grupacije i nikada više samo Japanci i kraj.Švabo je nekada bio kvalitet sada samo nabijaju cenu a kvalitet katastrofa.

Odgovori

Aco

Zato sto ima najjeftinijih zamenskih djelova

Odgovori

Dragan

Golf 7 nema koji ne trosi ulje.I benzinci i dizeli.I to redovno.Fabrika pre osam godina kad su izasli,deklarisala 1litar na hiljadu km.Danas ti golfovi imaju na satu pola miliona predjenih km.Nemci su se tada zalili masovno na veliku potrosnju ulja,vw rekao da je to normalno.Danas idete po nasim auto placevima,prodavci se kunu ne trosi kap ulja.Pa sta da vam pricam dalje.

Odgovori

Iskreno

To su totalne besmislice. Svaki proizvodjac automobila u tehnickom uputstvu deklarise pomenutu potrosnju ulja. Ko god je procitao "user manual" bilo kog automobila to moze videti. Licno ne posedujem VW, ali te price kako je bilo koji proizvodjac djubre a ostali su mnogo bolji su u rangu decijih komentara "moj tata je jaci od tvog".

Vlada

Realno,najbolji je bio golf1,dugotrajno i izdrzljivo vozilo..Nije bio bas udoban,ali za to vreme je bio klasa..Golf 2 nezan,a postigao veliku popularnost..Servisna mreza i dostupni delovi su bila najveca preporuka..Sve ostalo je kozmetika i stara slava..Mnoge auto marke su ga prestigle po pitanju kvaliteta..Nerealno visoke cene polovnih vozila..

Odgovori

Joca

Sad je to oktavija. Isto to samo vece za iste pare

Odgovori

Klavire_prevozi_ostoja

Nikada Octavia i Golf nece biti isto. Mozda u Srbiji gde se auto kupuje na metar i gde je na prvom mestu potrosnja, a na drugom kolicina lima po potrosenom evru.. Nisu ni u WVu ludi da budu sami sebi konkurencija, Golf ima mnogo bolju zavrsnu obradu i od Octavije i od Rapida (vise je Rapid i sada Scala konkurencija Golfu nego Octavia).

bilo je to u jednoj zemlji...

Zbog predrasuda i neznanja. Isto tako su i preci ljubitelja golfa vukli ralo i volove jer nisu znali da postoji i plug i traktor. Da se razumemo, golf je dobar auto, ali zbog predrasuda i neznanja Balkanaca, dostigao je (sa audijem isto) 50% precenjenu cenu u poređenju sa njegovom realnom vrednošću za novac. Za isti novac može da se kupi duplo bolji auto u svakom pogledu (veći, udobniji, opremljeniji, pouzdaniji i jeftiniji u eksploataciji).

Odgovori

Dejan

Ako pogledate Autoscout ili MobileDe videcete da VW i Audi nisu skuplji od konkurencije samo kod nas. Novim automobilima fabrika odredjuje cenu pa Pezo 308 i Golf kostaju skoro isto. Cene polovnih automobila odredjuju potrosaci tj mi. Ja sam nekada vozio Golf V DSG cetiri godine i rado ga se secam :)

jankec

bilo je to u jednoj zemlji.. srecom pa se u svakom textu gde se pominje golf, nadju i strucnjaci sa balkana ali shvatanjem i savremenoscu europljanina, ili mozda nekog jos naprednijeg naroda, pa nama neznalicama pojasne kako stvari stoje po pitanju automobila, i tako godinama pokusavajuci da nam otvore oci kako VW ne valja, ali mi i dalje ostajemo primitivci ne shvatajuci sustinu zivota. Ajte molim te!

Klavire_prevozi_ostoja

@jankec ... Puna Srbija takvih stručnjaka kojima VW ništa ne valja, iPhone je sranje, Macbook je loš, oni znaju da je to precenjeno (precenjeno je novo "skupo mi je - nemam pare da ga platim"), oni su pametniji od ekonomista koji određuju cene i tržišta (čitaj miliona ljudi koji to kupuju i konzumiraju) - a u realnom svetu voze neku lešinu koja dimi ko elektrana i krpe je svaki dan.

VVTi

Odlican automobil, pogotovo mk6, na zalost, vecina primeraka koji se kod nas voze nisu odlicni jer se uvezu sa 400-500.000km, spuste na 180k NOV NOV. I onda krenu plivajuci, turbina, dizne, dpf, dihtung glave, itd. itd. Meni licno je malo tvrd i ne volim dizele, pa ga ne bih kupio, a i odbojna mi je ta stigma "Golf najboljE autO", a nov je svakako preskup, ne vredi te pare.

Odgovori

Somsomar

Najkontroverznije vozilo ikada, il se kunes u njega il ga pljujes. Mada se vise kunu u njega nego sto ga pljuju.

Odgovori