Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Lexus IS220d - Toyotin odgovor Mercedesu i BMW-u. Može li da parira?

Postavljeno 30.05.2021. u 18:17

Lexus je relativno mlad brend među proizvođačima automobila, ali je dobro poznat širom sveta kao japansko viđenje luksuza. Porodično stablo garantuje pouzdanost i preciznost izrade, ali šta je sa voznim osobinama? Opremljen 2.2 dizel motorom snage 177 „konja“ i pogonom na zadnje točkove, Lexus IS obećava zanimljivu i dinamičnu vožnju. Kao ljubitelj BMW serije 3, vlasnik se pre nekoliko godina odlučio na ovaj izlet u „egzotiku“ i nije se pokajao. Ponosno tvrdi kako je IS najbolji automobil koji je do sada vozio. Šta vi mislite o tome – napišite nam u komentarima, a šta smo mi zaključili pogledajte u našem najnovijem testu.

Komentara: 18
Pregleda: 4343
Ocena: 4.7
 
Peugeot 508 GT - Francuski zavodnik  | Auto Test Polovni automobili Peugeot 508 GT - Francuski zavodnik | Auto Test Polovni automobili Honda ZR-V - Da li je sredina ponude prava mera? | Auto Test Polovni automobili Honda ZR-V - Da li je sredina ponude prava mera? | Auto Test Polovni automobili Jeep Renegade - Kako se pokazao nakon 4 godine? | Auto Test Polovni automobili Jeep Renegade - Kako se pokazao nakon 4 godine? | Auto Test Polovni automobili Opel Insignia Mk2 - Zašto je bila popularna od prvog dana? | Auto Test Polovni automobili Opel Insignia Mk2 - Zašto je bila popularna od prvog dana? | Auto Test Polovni automobili Mustang Mach E - „Nema više konja koji jure“?  | Auto Test Polovni automobili Mustang Mach E - „Nema više konja koji jure“? | Auto Test Polovni automobili Hyundai Kona - Da li je Kona zapravo „mini – Tucson“? | Auto Test Polovni automobili Hyundai Kona - Da li je Kona zapravo „mini – Tucson“? | Auto Test Polovni automobili Volvo S60 B4 - Da li limuzina mora da bude iz Nemačke? | Auto Test Polovni automobili Volvo S60 B4 - Da li limuzina mora da bude iz Nemačke? | Auto Test Polovni automobili Maserati GranTurismo | Specijalne stvari za specijalne prilike – novogodišnji specijal | Auto Test Polovni automobili Maserati GranTurismo | Specijalne stvari za specijalne prilike – novogodišnji specijal | Auto Test Polovni automobili Hyundai IONIQ 6 - Da li ima zabave bez klasičnog motora? | Auto Test Polovni automobili Hyundai IONIQ 6 - Da li ima zabave bez klasičnog motora? | Auto Test Polovni automobili BMW E39 - Da li je ovo moguće?! Samo 120.000km, a 22 godine starosti | Auto Test Polovni automobili BMW E39 - Da li je ovo moguće?! Samo 120.000km, a 22 godine starosti | Auto Test Polovni automobili

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Fetel

Ljudi u komentarima uglavnom komentarisu kvalitet japanskih automobila, u ovom slucaju lexusa. Ne zelim da opovrgavam tu teoriju, iako imam objektivne razloge da je uzmem sa rezervom. U danasnje vreme nije dovoljno da neki auto bude kvalitetan da bi prosao dobro na trzistu. Evropsko trziste ima neke svoje zahteve u pogledu dizajna, kvaliteta, opremljenosti, cene, imidza, voznih osobina itd. Cinjenica je da se lexus tu nije najbolje uklopio, ali to nema veze sa kvalitetom auta, nego verovatno sa pogresnim nastupom na trzistu. Svako trziste ima svoje specificnosti. To se moze videti po tome sto vecina proizvodjaca plasira razlicite modele na razlicitim trzistima. Tako da, sve to nema veze sa Srbima ili bilo kojim drugim narodom. Svinjetina se u Srbiji odlicno prodaje, ali onaj ko planira izvoz u Iran, sigurno nece dobro proci. Naravno, primer je banalan, ali postoje i obrnute analogije.

Odgovori

Somsomar

ta kilometraza nije opste velika da bi bilo za divljenje, potrosnja je katastrofalno velika i neopravdano za tu snagu, max obrtni moment na jako visokim obrtajima, pa ona "luxuzna" registracija.

Odgovori

KOSAČ

Izuzetno kavalitetan automobil. Pored A4 i bmw3 hteo sam bas njega,bez obzira i na skuplju registraciju,tesko do delova u slučaju saobraćajne nezgode. ALI toliko malo mesta na zadnjoj klupi, auto 4.5m i 4vrata bas malo, u slučaju da ima šiber situacija još gora. Audi TT ima više mesta

Odgovori

Joca

Kakve veze ima siber sa prostorom na zadnje sedistu?

Srecko

Joco...svaki auto koji ima siber ili panorama krov ima manje mesta za glave putnika. Siber ili panorama imaju vecu debljinu od obicnog krova.

Liče

Da li moze da parira ? Naravno da moze, ali to se pitanje ne postavlja u Srbiji, mi nemamo nikakva iskustva vezana za Lexus, samo nagadjanje... Pitajte druge, koji znaju i voze ga, oni ce vam dati odgovor da moze....

Odgovori

Sale

Sta zna Srpski gedza sta je Lexus ?! Mnogi i ne znaju ko ga proizvodi...

Odgovori

pochaby

passat ovog pojede za dorucak

mile

Šta te briga,bitno da ti znaš i voziš.

Laki

Svašta, Passat je klasa ispod ovog auta

Realista

Autosovinizam na delu...

bećar

Najvise mrzim kada se pojavi ovakav SALE pa vredja na nacionalnoj osnovi, pogotovo ako je i sam Srbin, pogotovo sto je to izrazio objektivno, ponizavajuci vecinu, i sebe isticuci kao nekog van serijskog talenta, koji sasvim drugacije gleda stvari, i eventualno par njih kao on! Ajte molim te, takvih ima na svakom cosku, jaki na ponizavanju drugih a sami u zivotu nista nisu u stanju da urade.

Nenad

Lexus kao marka je VENCANICA za prodaju kod nas. Ubila ga je konkurencija sa manjim motorima, pristupacnim limarskim i mehanicki delovima. U Srbiji ima 5 kupaca koji bi kupila is220 a i taj sto bi kupio uzima u obiz i nemacku trojku, dok neko ko gleda nemacku trojku ne uzima u obzim Lexus.. Auto je stvarno dobar ali dzaba kod nas je nemac nemac. Bas na oglasu ima jedan primerak Lexusa is220d za 4.299 to je ispod svake cene ali dzaba kada nema kupca, da das bmw ispod prosecne cene tog dana bi otisao. Pozdrav

Odgovori

zox

Čemu potreba da se blati sopstveni narod ? Eno u Evropi se ubiše od kupovine Lexusa,jel i to možda zbog nas ? Da li je dobar,verovatno jeste,ali je njima primarni cilj Amerika.U Evropi nemaju šta da traže.

Nick

Sjajan auto, samo ne znam odakle podatak da su nazad 245 45 17, mozda 245 40 17, ali nije takav izasao iz fabrike to je sigurno. Fabrika kaze opcije su: 205 55 16, 225 45 17, 225 40 18..

Odgovori

Aco

Vjec je rekao vlasnik

Odgovori

Filip

Zasto ste testirali IS220 tj 2.2 dizel. To je jedini slucaj da se lexus oprobao sa dizelom i trajalo je svega par godina i samo na tom modelu. Ono sto je trebalo testirati i provozati je IS250, kojih takodje ima kod nas.

Odgovori

Stanko

Mozda bi ga i testirali da su ga pronasli. A taj is250 sa 2.5 motorom je u Srbiji teska egzotika, i kao sto neko rece "vencanica".