Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Škoda Octavia RS – češka limuzina na steroidima

Postavljeno 14.04.2021. u 07:21

Oktavija RS oduvek se dizajnom odvajala od ostalih sestara iz game. Već na prvi pogled je jasno da ispred vas ne stoji obična češka limuzina, nego njena "zla" rođaka izuzetnih voznih sposobnosti. Četvrta generacija popularnog Škodinog modela RS nudi se u tri izvedbe: benzin, dizel i hibrid. Mi smo testirali benzinsku varijantu koja ima pogon samo na prednjim točkovima ali i „šper“ diferencijal koji obećava njihovo vrhunsko prijanjanje. Odličan infotainment sistem uz kožu i alkantaru svuda oko vas učiniće da se osećate zadovoljno i neopterećeno, dok će beskompromisne vozne osobine nabaciti i osmeh na lice adrenalinskim zavisnicima. Kako se vozi, pogledajte u našem najnovijem videu. 

Komentara: 11
Pregleda: 12530
Ocena: 4.8
 
Peugeot 508 GT - Francuski zavodnik  | Auto Test Polovni automobili Peugeot 508 GT - Francuski zavodnik | Auto Test Polovni automobili Honda ZR-V - Da li je sredina ponude prava mera? | Auto Test Polovni automobili Honda ZR-V - Da li je sredina ponude prava mera? | Auto Test Polovni automobili Jeep Renegade - Kako se pokazao nakon 4 godine? | Auto Test Polovni automobili Jeep Renegade - Kako se pokazao nakon 4 godine? | Auto Test Polovni automobili Opel Insignia Mk2 - Zašto je bila popularna od prvog dana? | Auto Test Polovni automobili Opel Insignia Mk2 - Zašto je bila popularna od prvog dana? | Auto Test Polovni automobili Mustang Mach E - „Nema više konja koji jure“?  | Auto Test Polovni automobili Mustang Mach E - „Nema više konja koji jure“? | Auto Test Polovni automobili Hyundai Kona - Da li je Kona zapravo „mini – Tucson“? | Auto Test Polovni automobili Hyundai Kona - Da li je Kona zapravo „mini – Tucson“? | Auto Test Polovni automobili Volvo S60 B4 - Da li limuzina mora da bude iz Nemačke? | Auto Test Polovni automobili Volvo S60 B4 - Da li limuzina mora da bude iz Nemačke? | Auto Test Polovni automobili Maserati GranTurismo | Specijalne stvari za specijalne prilike – novogodišnji specijal | Auto Test Polovni automobili Maserati GranTurismo | Specijalne stvari za specijalne prilike – novogodišnji specijal | Auto Test Polovni automobili Hyundai IONIQ 6 - Da li ima zabave bez klasičnog motora? | Auto Test Polovni automobili Hyundai IONIQ 6 - Da li ima zabave bez klasičnog motora? | Auto Test Polovni automobili BMW E39 - Da li je ovo moguće?! Samo 120.000km, a 22 godine starosti | Auto Test Polovni automobili BMW E39 - Da li je ovo moguće?! Samo 120.000km, a 22 godine starosti | Auto Test Polovni automobili

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Djole

Sve je postalo kompjuter i konfekcija, mnogo slabiji kvalitet izrade nego 80-ih i 90-ih rpre svega radi veceg manjih troskova tj. višeg profita proizvodjaca. Dodje mi da batalim moderna kola, i pazarim neki Audi 100-ku čistog benzinca ili neki A6 prve generacije...

Odgovori

Joca

Vidi mozda je nemacka trojka bila kvalitetnije 80ih i 90ih,ali skoda je tad bila kanta, secam se komsija ke vozio onu sa motorm iza 120l ili kako vec oznaka jedan dan ju nije upalio ko covek i da nije zabadao glavu po motoru

miki

Verujem da se ljudima svidjaju ćoškovi i oštre linije na automobilima čim se to danas prodaje dobro, što oštrije i špicastije to bolje, kao da su dizajneri sve radili po trouglastom lenjiru. Meni je to kao nekome kome je industrijski dizajn posao to sve užas i totalan nedostatak prave sposobnosti dizajnera automobila.

Odgovori

ekonomista

Vreme se promenilo zbog globalizma. Sada nema konkurencije ni u čemu, sve su oligopoli koji sednu za sto i dogovore se. Zato je sve postalo slično i fušeraj. Obična prevara za masu koja se sistematski zagljupljuje preko medija i internet sadržaja. Svet postaje ono što je proročki prikazao film Idiocracy 2006. još. Automobili su postali klonovi istog dizajna, bez ikakve lepote i inventivnosti, prepuni kineske jeftine plastike i smešne elektronike za decu, sa još smešnijim motorićima nasviranim sa sto turbinica koji se raspadaju (u paketu sa elektronikom i svim ostalim) posle maksimalno 5 godina i 150h km.

chudoba

nije mi jasno to konstantno zameranje neravnog poda prilikom obaranja zadnjih sedista, i to kod apsulutno svakog automobila, sto blage veze nema, pa nije to teretno vozilo za prevoz krompira, nego neki hecbek i to sportak. Ali ne vredi, takav smo mentalitet, sto vise drva da spakujemo, nije bitno u sta, bitno da ima 4 tocka i da se krece!

Odgovori

pochaby

cega se vw dohvati, dize do vrha, tuce do nedavna mnogo slavniju konkurenciju sa brendom kiji do nedavna bio blizak trabantu!

Odgovori

Somsomar

lazu na izduvnim gasovima, gde nece sa laznim zvukom

Odgovori

Nik

Češka raketa.. A nekad je Zastava bila ispred Skode. Hvala ljudima koji su unistili nasu industriju, nek im je na čast.

Odgovori

Stefan P...

Nije Zastava bila ispred Škode nego je Fijat bio ispred Škode, pošto je Zastava sama osmislila jedino peta vrata na Kecu, a ostalo sve na svim modelima je osmislio apsolutno FIjat. Hvala ljudima koji i dalje veruju u komunizam i koji bi nas najradije vratili u 70te prošlog veka.

Jovanka

Kakva ikona vrhunac dizajna. Poredeci sa renom meganom daleko daleko bolji auto

Odgovori

Stefan

Jovanka ikona je rec kojom se oznacava slika pravoslavnog svetca i upotrebljavati je u bilo kom drugom kontekstu je neprikladno da ne upotrebim neku tezu rec,ljudi ne nasedajte na podmetnutu propagandu mocnika, postujte svoju veru i veru nasih predaka