Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Neočekivano partnerstvo rivala: Ford će koristiti Teslinu tehnologiju za punjenje EV

Neočekivano partnerstvo rivala: Ford će koristiti Teslinu tehnologiju za punjenje EV
Postavljeno 27.05.2023. u 15:49
Autor: Telegraf.rs

Inicijative su najavili CEO Forda, Džim Farli, i CEO Tesle, Ilon Mask

Ford Motor će se udružiti sa Teslom u inicijativama za punjenje svojih trenutnih i budućih električnih vozila u neobičnom spoju između dva rivala, najavili su juče direktori ovih kompanija, prenosi Telegraf.rs.

Prema sporazumu, trenutnim vlasnicima Forda biće omogućen pristup više od 12.000 Tesla Superchargera širom SAD i Kanade, od početka sledeće godine, putem upotrebe adaptera. Takođe, naredna generacija Fordovih električnih vozila — očekuje se sredinom decenije — će uključivati Teslin utikač za punjenje, omogućavajući vlasnicima Fordovih vozila punjenje na Tesla Superchargerima bez adaptera, čime se Ford svrstava među prve proizvođače automobila koji će se povezati sa Maskovom mrežom.

Inicijative su najavili CEO Forda, Džim Farli, i CEO Tesle, Ilon Mask. Ova vest dolazi u trenutku dok Ford pokušava da pojača proizvodnju svojih potpuno električnih vozila u pokušaju da dostigne — ili jednog dana nadmaši — Teslinu prodaju u tom segmentu.

Iako Tesla još uvek dominira u sektoru električnih vozila, Ford je bio drugi u prodaji potpuno električnih vozila u SAD prošle godine, kada su prodali 61,575 električnih vozila.

Farli je rekao da je kompanija "potpuno posvećena" jedinstvenom američkom protokolu za punjenje koji uključuje Teslin utikač, poznat kao NACS. Nije jasno da li će Fordova električna vozila sledeće generacije zadržati utičnice za punjenje koje su prisutne na trenutnim modelima, poznatim kao CCS. Portparol Forda je rekao da kompanija ima "ovu opciju na raspolaganju".

Farli i Mask imaju jedinstven rivalitet, obojica su izrazila divljenje prema drugom, iako su njihove kompanije direktni rivali na tržištu.

Izvor: Telegraf.rs

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 0
Pregleda: 1675
Ocena: 0
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.