Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

Kako stariji od 65 godina da produže registraciju vozila

Kako stariji od 65 godina da produže registraciju vozila
Postavljeno 28.03.2020. u 09:47
Autor: Polovni automobili

Tokom vanrednog stanja produženje registracije vozila na tehničkim pregledima umesto građana starijih od 65 godina mogu obaviti njihovi potomci, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako je objašnjeno, neophodno je da njihova deca podnesu zahtev na tehničkom pregledu u ovlašćenim servisima uz prilaganje svoje lične karte, a zatim i lične karte vlasnika vozila, kao i ovlašćenja koje ne mora biti overeno od strane notara.

Trenutno produženje registracije vozila obavlja se isključivo na tehničkim pregledima u ovlašćenim servisima.

Podsećamo sve vozače kojima ističe registracija da su u obavezi da je produže, i pored toga što je na snazi vanredno stanje. 

Takođe, moguće je obaviti prvu registraciju, bez obzira da li je reč o polovnom ili novom automobilu. 

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 3
Pregleda: 7194
Ocena: 4.6
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.

Pedja

Nije jasno kako će na tehničkom pregledu, na osnovu lične karte da utvrde da li je ta osoba u srodstvu sa vlasnikom? Da li treba da nosi izvod iz MKR, ili venčani list ako će supružnik da registruje (npr. deca nisu prisutna i sl.). Šta ako je vlasnik samac? Okay, ne treba mu auto jer svakako ne može da izadje, ali da li će u toj situaciji da mu se odloži rok za odjavljivanje vozila? Ima tu još pojedinačnih situacija koje MUP treba da uzme u obzir. Ovim obaveštenjem su sigurno pokrili većinu situacija, ali treba se pozabaviti sada izuzecima.

Odgovori

Boris

Lepo, ali i dalje nije dato uputstvo za one koji imaju problem jer treba da menjaju tablice i saobraćajnu dozvolu zbog isteka roka važenja (od 7 godina) tablica sa "problematičnim" slovima! MUP ne odgovara na mejlove upućene na datu adresu. U mom slučaju od 20. marta čekam odgovor.

Odgovori

Ljubomir Barac

Sve je jasno za one koji normalno produžavaju registraciju,medjutim nigde se ne navodi gde invalidi koji su morali u SUP po nalepnicu zbog oslobadjanja plaćanja poreza i taksi.Da li i oni u ovoj situaciji mogu nalepnicu dobiti na tehničkom uz prilog potvrde iz PIO fonda o oslobadjanju taksi?

Odgovori