Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

BMW M4 kabriolet

BMW M4 kabriolet
Postavljeno 04.04.2014. u 12:15

Samo nekoliko meseci nakon kupe verzije, BMW je predstavio i M4 kabriolet. Zbog istih specifikacija motora, dva modela imaju gotovo identične performanse, ali će vlasnici kabrioleta svojim automobilom privlačiti veću pažnju zahvaljujući sklopivom krovu.

BMW M4 predstavlja šlag na torti nove Serije 4 s obzirom da ovaj model najbolje objedinjuje sportske karakteristike i elegantan, luksuzni izgled.

Njegov vlasnik može uživati u laganoj, opuštenoj vožnji klasičnog kabrioleta, ali se zahvaljujući tvrdom sklopivom krovu, automobil začas pretvara u vozilo koje ima tipične kupe linije. Na taj način, kupac praktično dobija dva "M" modela u jednom.

Ipak, dok se krov ne podigne, nema jurnjave, jer tokom ove operacije koja traje 20 sekundi automobil ne sme da se kreće brže od 18 km/h.

Dizajneri BMW-a na prednjem delu automobila nisu ništa menjali u odnosu na kupe verziju, dok je zadnji deo oblikovan u skladu sa funkcijom "pakovanja" krova. To je uslovilo i da poklopac prtljažnika bude veći, a zadnja staklena površina manja.

Enterijer je takođe isti kao u kupeu, tako da u kabini dominiraju kožni materijali, koji su na sedištima, delovima kontrolne table, centralne konzole i oplate vrata, u kontrastnoj crvenoj boji.

Već smo rekli da ispod haube nema tajni - šestocilindrični 3.0 litarski TwinPower Turbo, kao i kod kupe varijante BMW-a M4 i novog BMW-a M3, proizvodi 431 ks (317 Nm) i maksimalni obrtni moment od 550 Nm.

Iz stanja mirovanja do stotke, kabriolet stiže za 4,6 sekundi u verziji sa standardnim manuelnim šestobrzinskim menjačem, dok se ovaj rezultat spušta na 4,4 s u modelu koji je opremljen opcionim sedmostepenim automatskim "M" menjačem sa duplim kvačilom.

Maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250 km/h.

Automobil ima aktivni "M" diferencijal, specijalne kočnice i sportski upravljački sistem, koji su takođe karakteristični za sve M modele bavarskog proizvođača.

Kao opcija dostupan je prilagodljivi "M" sistem oslanjanja, sa tri moda: Comfort, Sport i Sport +, kao i keramičke kočnice.

BMW M4 kabriolet imaće svetsku premijeru na sajmu automobila u Njujorku, 16. aprila, a u prodajnim salonima naći će se tokom leta, kada će biti poznata i njegova cena.

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 0
Pregleda: 11088
Ocena: 3
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.