Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Lancia Delta (2008 - 2014)

Izvor: Art Konovalov / Shutterstock.com

Lancia Delta treće generacije (2008 - 2014)

Iako su ljubitelji starijih generacija modela Delta očekivali da će sportska tradicija biti nastavljena, treća generacija je stigla u vidu elegantnog i praktičnog hečbeka koji je u bliskom srodstvu sa Fiat Bravom. Kada je u pitanju avangardan dizajn, tu je tradicija definitivno zadržana.

Prednosti Prednosti

udobnost
završna obrada u kabini
dizel motori

Mane Mane

zapremina prtljažnika
preglednost
vešanje osetljivo na loše puteve

Opis modela

Generalne informacije

Sa dužinom od 452 cm Delta definitivno nije mali automobil. Koristi istu platformu kao Fiat Bravo, ali je međuosovinsko rastojanje povećano za oko 10 cm. Nažalost, to se ne odražava toliko kada je u pitanju prostor za odrasle na zadnjoj klupi. Deltu nije najlakše precizno svrstati u neku od postojećih kategorija kako zbog dimenzija, tako i zbog oblika karoserije. Originalna je po tom pitanju, slično kao i po pitanju dizajna. Kupci na raspolaganju imaju dobro poznate dizelaše od 1.6, 1.9 i 2.0 litra, a u ponudi nema atmosferskih benzinaca, već svi imaju turbo punjač. Mogu da se nađu primerci sa veoma bogatom opremom, pošto je ovaj model nešto između „lajfstajl“ automobila i statusnog simbola. Čak i primerci sa najnižim paketima opreme uglavnom imaju sve što čak i zahtevniji vozač može da poželi. Generalno, nije iskorišćen sportski imidž prethodne generacije, već se išlo na to da se napravi udobno, luksuzno i atraktivno vozilo.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: Audi A3 Sportback, BMW serije 1, Mazda 3…

Unutrašnjost

Vozačko okruženje deluje veoma elegantno i očigledno je da je uloženo mnogo truda kako bi se ubacila i optimalna doza sportskog duha. Sve komande su ergonomično raspoređene. Sedišta su veoma udobna, pri čemu i zadnja klupa može po šinama da se pomera napred-nazad. Nažalost, sam položaj sedenja pozadi nije najsjajniji, pri čemu se krov spušta suviše nisko ka glavama putnika. Materijali u kabini su prilično kvalitetni uz odličnu završnu obradu.

Praktičnost

Osnovna zapremina prtljažnika od 390 litara nije impresivna za hedžbek ove dužine. Na sreću, uzdužno pomeranje zadnje klupe može u dobroj meri da pomogne. Kada se obore nasloni zadnje klupe dobija se maksimalnih 1.190 litara, što takođe nije impresivno. Tovarni prag je prilično visok, pa ubacivanje težeg i kabastijeg predmeta može da bude nezgodno. U kabini ima prosečan broj pregrada i ostava za razne stvari.

U vožnji

Lancia Delta je veoma udobna, više nego što bi se očekivalo od njenog sportskog pedigrea. Uz odličnu zvučnu izolaciju ni duga putovanja nisu naporna. U skladu s tim, ni upravljač nije sportski podešen, već je prilagođen opuštenoj i prijatnoj vožnji, što ne znači da nije dovoljno precizan i sposoban da sigurno vodi auto kroz krivine. Vešanje je takođe na nivou zadatka kada su u pitanju iznenadni manevri.

Iskustva drugih vozača

Prednosti Prednosti

Cena/Kvalitet Pouzdanost Održavanje Komfor Motor

Mnogo vise daje nego sto mu cena to govori. Pouzdan motor, udoban i za duza putovanja zbog velikog medjuosovinskog rastojanja, prostrana kabina, zadnja sedista se obaraju i voze napred nazad isto kao i prednja. Brdo opreme cak i u osnovnim verzijama. Svaki ima full led napred i pozadi I dalje modernog dizajina i nakon 13godina Jeftino odrzavanje (Fiat)

Mane Mane

Losi farovi (slabo osvetljuju i sa naknadnom ugradnjom xenona, kasnije led-a) Vozacki i suvozacki suncobrani po pravilu krenu da "popustaju" od godina i ne stoje vise prislonjeni za plafon nego se oklembese. Na dosta modela pocetnih godista krece nebo da se odlepljuje, pogotovu ako je auto bio cesto na suncu Generalno nista spektakularno od mana (pricam za 1.6 dizel posle 50000km kod mene)

Pogledajte ostale utiske za:

Lancia Delta Hečbek (2008-trenutno)

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 205/55/R16:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 0 din do 15.202 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 5.437 din do 14.390 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 25.100 din do 39.450 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP

Odrasli:
5*
Deca:
3*
Pešaci:
2*
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 63 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase