Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Audi A6 (2005 - 2011)

Izvor: lendy16 / Shutterstock.com

Audi A6 (2005 - 2011)

Audi A6 je već dugo simbol luksuza i prestiža. To nam pokazuje i činjenica da su političari širom sveta prešli na Audi, sa konkurentskih premijum marki. Naravno, tu su i snažni motori, obilje prostora, ali i specifičan dizajnerski “jezik”. Ova generacija je uspešno nastavila ono što je započela prethodna i postavila dobre temelje narednoj generaciji.

Prednosti Prednosti

udobnost
prostranost
zvučna izolacija

Mane Mane

problematični pojedini motori
veštački osećaj na volanu
skupo održavanje

Opis modela

Generalne informacije

Ovaj A6, poznat pod kodnom oznakom C6, porastao je u odnosu na prethodnu generaciju na ukupno 4.927 mm. Iako ponuda motora deluje gotovo isto kao kod prethodnika, svi motori su u stvari “novi”. Sportski S6 koristi 5.2-litarski V10 motor sa 450 KS. Tu je i All-road verzija, koja ima slabije terenske mogućnosti u odnosu na All-road prethodne generacije. Redizajnirani A6 je predstavljen 2008. godine - tada su izbačeni svi benzinci koji nemaju direktno ubrizgavanje goriva, kao i svi dizelaši bez common-rail sistema. Od 2009. godine umesto 50:50, prešlo se na 40:60 prenos obrtnog momenta u korist zadnjih točkova kako bi se dobilo na dinamičnosti vožnje.

Drugi modeli u njegovoj klasi su: Mercedes E klase, BMW serije 5, Jaguar XF…

Unutrašnjost

Enterijer je prostran. To se za vozača i suvozača podrazumeva, ali obilje prostora postoji i pozadi, pošto su u Audiju kao jednu od glavnih ciljnih grupa imali upravo osobe koje će se voziti pozadi (poslovni ljudi, političari…). Materijali su kvalitetni, mada su bile dostupne razne opcije po pitanju materijala za oblaganje sedišta, tapacirunga, itd. Uglavnom je sve izdržljivo na habanje.

Praktičnost

Ima sasvim dovoljno pregrada za ostavljanje flašica, multimedijalnih uređaja i raznih sitnica. Karavan (dužine 4.933 mm) ima prtljažnik od 565 litara, a može da se poveća na 1.660 ako oborite naslone zadnje klupe. Što se tiče limuzine, tu je osnovna zapremina prtljažnika od oko 550 litara. U svakom slučaju, pored dovoljno mesta za putnike, ima i mesta za dosta prtljaga, a tu su i razne stavke koje čine duge vožnje prijatnijim.

U vožnji

Audi A6 je udoban, osim ako ne uzmete verziju sa sportskim oslanjanjem i velikim felnama sa niskoprofilnim gumama. Treba imati u vidu da imamo tri vrste oslanjanja: standardno, S line sportsko i adaptivno vazdušno oslanjanje kojim možete da podešavate tvrdoću i visinu. I sa standardnim oslanjanjem je udoban, stabilan i siguran u krivinama, mada nije pravi izbor za one koji žele da uživaju u sportskoj vožnji. Što se tiče menjača, Multitronic (CVT - kontinualno-varijabilni) je opcija kod verzija sa prednjim pogonom, a Tiptronic kao klasičan automatik može da se dobije i kod quattro verzije. Tu su i određena ograničenja po pitanju kombinacije menjača, pogona i motorizacije…

Troškovi održavanja

Cena guma za standardne dimenzije 195/65/R15:

Gume za zimsku sezonu Zimske - od 5.554 din do 8.395 din po gumi

Gume za letnju sezonu Letnje - od 4.980 din do 10.627 din po gumi

* Cene su preuzete sa sajta Internet prodaja guma

Pogledaj kompletnu ponudu novih guma


Registracija vozila

Godišnji troškovi registracije su

od 29.307 din do 100.188 din

* Prikazana minimalna i maksimalna cena podrazumeva cenu registracije za trenutno aktivne oglase na našoj platformi.
Cene su informativnog karaktera, a njihov obračun je omogućen u saradnji sa SuperRegistracija.

Test sigurnosti

EURONCAP

Odrasli:
5*
Deca:
4*
Pešaci:
1*
EURONCAP - Test sigurnosti
Pogledajte rezultate testa sigurnosti ovog modela

* Klik na link vas vodi na sajt Euro NCAP na kojem polovniautomobili.com ne garantuju za tačnost prikazanih podataka.

Tehničke specifikacije

Odaberite tip motora
Snaga motora Snaga motora:
-
Obrtni moment Obrtni moment:
-
Prosečna potrošnja Prosečna potrošnja:
-
Max. brzina Max. brzina:
-
Ubrzanje od 0-100 km/h Ubrzanje od 0-100 km/h:
-
Težina Težina:
-

* Prikazani podaci na ovoj stranici su informativnog karaktera, polovniautomobili.com ne snose odgovornost za njihovu tačnost i isti mogu biti podložni izmenama i dopunama.

Ponuda oglasa na sajtu

Pronašli smo još 461 ovakvih oglasa Pogledaj sve oglase