Budi u toku sa najnovijim obaveštenjima na sajtu

Poštovani,
Odvojite par minuta i pomozite nam da unapredimo sadržaj na našem sajtu.
Želite li da učestvujete u anketi i pomognete u unapređenju?

VW Buggy u oglasima – savršen za uživanje u slobodno vreme

VW Buggy u oglasima – savršen za uživanje u slobodno vreme
Postavljeno 20.02.2023. u 14:34
Autor: Dragan Romčević

Šta ima lepše od vožnje kabrioleta? Možda vožnja bagija koji nema čak ni vrata? Upravo jedan takav bagi (VW Buggy) predstavljamo u ovom tekstu, pošto se pojavio u oglasima na našem sajtu Polovni automobili.

Prodavac ga je kupio pre 3-4 godine, mada je sama kupovina trajala bukvalno 2 godine. Naime, prvobitni vlasnik nije želeo odmah da ga proda, već je objasnio kako ga je stavio na oglase da bi video kakvo će biti interesovanje, dok mu je prava želja bila da ga ostavi unuku. Ubrzo ga je čak i skinuo sa oglasa.

Sadašnji vlasnik je, međutim, čvrsto rešio da ga kupi. Stoga je zamolio prodavca da prvo njega kontaktira ukoliko odluči da ga zaista proda. Povremeno su i komunicirali tokom sledeće 2 godine, sve dok jednog dana nije stigao poziv koji je sve rešio. Unuk ipak nije bio zainteresovan za bagi.

Tako je bagi na prikolici stigao iz Svilajnca u Beograd. Odmah je kod majstora sređeno sve što je trebalo da se sredi. Nakon toga je vožen uglavnom po Novom Beogradu. Nije mnogo „putovao“. Uglavnom su to bile kraće vožnje.

Inače, ovaj bagi je u stvari temeljno prepravljena VW Buba iz 1975. godine. Motor od 1.200 kubika ima 46 KS (bar na „papiru“), mada je stavljen karburator od Fiće da bi se smanjila potrošnja. „Popije“ benzina od 10 do 12 l/100 km, ali treba imati u vidu da je to skoro 100% gradska vožnja. Menjač je standardni Bubin sa 4 brzine.

Kao što se vidi na slikama, karoserija je potpuno zamenjena, što je moguće uraditi zahvaljujući tome što Buba ima stariju konstrukciju. Karoserija je „plastična“ i napravljena iz jednog dela. Međutim, ne ometa pristup motoru bez obzira da li su u pitanju redovno održavanje ili popravke. Zadnja svetla su od BMW-a. Nema servo upravljač, ima standardne pojaseve, ima i radio/CD. Na zadnjoj klupi, ispod koje se nalazi akumulator, mogu komotno da sede dve osobe.

Ima dvostruki izduv i oba izduva su funkcionalna, što znači da jedan od njih nije samo „šminka“, što se neretko koristi i kod novijih automobila sa sportskim imidžom. Istina, nema zvuk kao Ferrari, ali ne može to ni da se očekuje od motora ove kubikaže i snage. 

Točkovi su većih dimenzija u odnosu na one kod standardne Bube, pri čemu su zadnji veći od prednjih.

Na pitanje kakav je osećaj u vožnji, prodavac odgovara: „Pošto je auto otvoren sa svih strana, osim naravno vetrobrana, osećaj u vožnji je zaista drugačiji od svega što ste do sada vozili. Duva sa svih strana, što naročito prija kada su vrućine. Pustim muziku i uživam. Na auto-putu sam ga vozio do 100-120 km/h i pri toj brzini ništa se ne trese, ne lupa i slično. Naravno, ovaj auto nije ni predviđen za visoke brzine ili za divljanje, već za laganu vožnju i uživanje. Prolaznici se okreću, slikaju ga, neki staju da se raspitaju o kakvom je uopšte vozilu reč… Jednostavno, privlači veliku pažnju.

Nažalost, sada više ne može da se registruje zbog oštrih propisa, ali može da bude zanimljiv nekome za vožnju van grada. Na primer, ljudima koji imaju vikendicu negde daleko u prirodi, kao atrakcija u nekim odmaralištima, pošto bi tamo gosti mogli da ga voze van javnih puteva i slično. Ko zna, možda će u budućnosti moći da se registruje kao neka specijalna vrsta vozila...”

Cena je 3.000 evra, mada je dogovor moguć. Oglas možete da pogledate ovde.

Saveti na e-mail

Prijavi se na našu mejling listu. Prati preko mejla najnovije savete sa našeg sajta.

Komentara: 0
Pregleda: 10814
Ocena: 0
 

Dopadaju ti se saveti?
Prijavi se da ih dobijaš na e-mail.